Zoals elk jaar staat The Scooter Rally garant voor de gekste roadtrip van de lage landen. We rijden op originele tweewielers in 3 etappes over de mooiste wegen van de Ardennen. Er is plaats voor zowat elke tweewieler! Je kan het zo gek niet bedenken of het rijdt met ons mee: Dax, Vespa's, Camino's, caféracers, ... Alle tweewielers zijn welkom!

Doe mee en win een unieke Scooter Rally brommer!

The scooter rally

De Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend in de buurt van Chimay. Van daaruit beginnen we aan een avontuurlijke tocht, langs prachtige banen. We doorkruisen de Ardennen op onze tweewielers richting het Zuiden van het land en stoppen regelmatig op de mooiste plekjes die deze groene regio te bieden heeft. We overnachten midden in de Ardennen. De route zet zich daags nadien verder door het hart van de Ardennen, waar we via de mooiste baantjes halt houden aan enkele parels. We trekken in Noordelijke richting. Op zondag rijd je langs kleine baantjes terug naar het startpunt, Chimay

Tijdens deze 3 etappes vallen er voortdurend punten te rapen. Het team dat aan het einde van de 3e etappe de meeste punten heeft verzameld, wint de unieke Scooter Rally tweewieler!

Hoe win ik de brommer?
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally

De Route

The Scooter Rally brengt ons langs de mooiste wegen van België: dagelijks meer dan 100 kilometer rijplezier. Wij stippelen voor elke etappe een prachtige route uit.

Let op: deze rally is dus niet voor watjes.
Je bent natuurlijk niet verplicht om steeds de hele route af te leggen, als het even te zwaar wordt kan je gewoon je gps instellen richting de finish van die dag. Dit bepaal je volledig zelf!

Route
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally

ETAPPES

Ook voor deze editie hebben we voor jullie een prachtige route uitgestippeld. We rijden een stuk van de Trappistenroute: dwars door het hart van de Ardennen op onze tweewielers!

Bouillon
Higlight The Scooter Rally
Rochefort
Higlight The Scooter Rally
Dinant
Higlight The Scooter Rally
Epioux
Higlight The Scooter Rally
Orval
Higlight The Scooter Rally
Han
Higlight The Scooter Rally
Bouillon
Higlight The Scooter Rally
Rochefort
Higlight The Scooter Rally
Dinant
Higlight The Scooter Rally
Epioux
Higlight The Scooter Rally
Orval
Higlight The Scooter Rally
Han
Higlight The Scooter Rally

hoe win ik de BROMMER?

Pijl die naar beneden wijst

Gedurende de volledige Rally vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de scooter, hoe zotter de kledij van het team en hoe beter de challenges worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt en hoe meer kans je dus maakt op het winnen van de hoofdprijs.

Creativiteit

Creativiteit wordt altijd beloond! Laat jullie fantasie werken en verbaas onze jury! Verschijn als ridders aan de start, klaar om het land te veroveren. Bouw je stalen ros om tot een echt beest. Kom als teletubbies aangereden, ... Hoe gekker, hoe liever!

 • Een creativiteitsscore van de scooter beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 50 punten
 • Een creativiteitsscore van de kledij van de team outfits beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 40 punten
 • Een scooter in de volgende kleuren: knalgeel, knalgroen, knalroze, felblauw, feloranje: + 25 punten

Quick wins

  • Een gemonteerd zwaailicht: +20 punten
  • Een gepersonaliseerde vlag van het team (minstens 1m²): +20 punten
  • Gepersonaliseerde stickers van het team: +10 punten
  • Een unieke gemonteerde toeter met prachtige klank : +20 punten

Daily Challenges

  • Max 200 punten per dag door challenges succesvol uit te voeren en alle checkpoints te vinden.
  • Master Challenge: een extra zotte opdracht waarbij je tot 100 punten per opdracht kan verdienen!
Schrijf je nu in! Join #tsr20

avondprogramma

De Scooter Rally stopt niet dagelijks aan de finishlijn. Er wordt bij elke aankomst steeds nog een avondprogramma voorzien voor de rally drivers die nog voldoende naft in hun tank hebben.

Praktisch

Wanneer gaat de rally door?

The Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend 26 juni in de buurt van Chimay (locatie wordt enkele weken voor vertrek bekendgemaakt).

Op zaterdagavond overnachten we op een prachtige camping in de buurt van Rochefort.

De volgende ochtend gaat de laatste etappe terug via kleine baantjes naar Chimay en is The Scooter Rally voorbij na een prijsuitreiking waarbij de officiële Scooter Rally brommer overhandigd wordt.

Waar slapen we?

Overnachting op onze campings is standaard bij de rally inbegrepen. Je hebt de keuze om elke etappe zelf je hotel te kiezen of om te kamperen op onze aankomstlocaties. Als je ervoor kiest om zelf je hotels te boeken, dan daalt de prijs met €25. We geven enkele weken voor vertrek de exacte locaties van de aankomstplaatsen door, zodat je je hotel tijdig kunt vastleggen.

Waar eten we?

Je kan ervoor kiezen om zelf je eten te voorzien, of dagelijks mee aan te schuiven aan ons ontbijt & avondbuffet. De maaltijden die wij aanbieden worden klaargemaakt door onze chefs. Verkies je toch om dagelijks zelf een potje te koken, dan gaat er €25 van de prijs.

Hoeveel kost het?

De inschrijvingsprijs bedraagt 149 EUR per persoon. Daarin is begrepen:

 • Unieke aankomstlocatie
 • Een gedetailleerd roadbook
 • De volledige logistieke ondersteuning van de trip
 • Avondprogramma
 • Dagelijks ontbijt en avondeten
 • Overnachtingen op onze campings
 • Het spel & activiteiten onderweg
 • Hoogst waarschijnlijk: de trip van je leven.

 

Wat is niet inbegrepen in de basisprijs:

 • Persoonsverzekering (+ €25 pp)
 • Annulatieverzekering (+ €30 pp)
 • Brandstof van de tweewieler
 • Verzekering van de tweewieler

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven kan als team van 1 tot 15 personen. Meerdere scooters per team zijn mogelijk! Elke scooter krijgt dan hetzelfde startnummer.

De eerste die zich inschrijft maakt een team aan, de anderen voegen zich daarna aan dit team toe. Iedereen schrijft zich afzonderlijk in. Je kan nog tot 2 weken voor vertrek je teamgrootte wijzigen, switchen van team, opsplitsen, extra opties nemen etc ...

Welke scooter?

The Scooter Rally moet de meest kleurrijke rally op twee wielen worden ter wereld. Je hebt dus een uitgebreide keuze in het breedst mogelijke assortiment van brommers met alle mogelijke cilinderinhouden. Zolang het maar op twee wielen rijdt en een verbrandingsmotor heeft. We stimuleren uiteraard de originele exemplaren het meest van 25cc t.e.m. 125cc. Maakt niet uit, zelfs de meest modale, donkerblauwe camino kan een pareltje worden, zolang je dit maar creatief invult. We gaan je niet weigeren als je scooter niet bijzonder genoeg is, je zal daarmee enkel geen hoge punten scoren bij de startkeuring!

Pechverhelping?

Gedurende de hele route nemen we technische ondersteuning mee voor het geval jullie in panne vallen. Zie dit als een eerste hulp bij motorpech, onze techniekers doen wat ze kunnen om je tweewieler weer aan de praat te krijgen, maar als iets definitief kapot is, zullen zij ter plaatse weinig kunnen doen. We vereisen wel dat elke brommer technisch in orde staat aan de start. Indien je twijfels hebt over de staat van je brommer kan je ons steeds een mailtje sturen.

WAT NEEM ik mee?

 • Kampeergerief: tentje, matje slaapzak, ...
 • Een gps/landkaart,..
 • Verse kleren, liters zonnecrème
 • Een tweewieler

Een typische dag in de scooter rally

Het staat je uiteraard vrij om de dag in te vullen zoals je zelf wilt, maar hierbij alvast een kleine indicatie van hoe een normale dag er kan uitzien.

 • 8u30-10u00: Ontbijt
 • 10u: Vertrek
 • 10u - 18u: On the road
 • 19u - 21: Avondeten
 • 21u - 23u: Kampvuurtje

Scooter friends '19

logo Dax Team Brugge logo Kumamon FTA logo WDA logo Brap Brap

THE SCOOTER RALLY DRIVERS

Wil je op de hoogte blijven van elkaars voorbereidingen?

Sluit je dan aan bij onze Scooter Rally Drivers community op facebook!

Ideaal om inspiratie op te doen en elkaar te helpen.

Scooter Rally Drivers

Join The Trip

Schrijf je vanaf nu in voor deze avontuurlijke rally

INSCHRIJVEN