Zoals elk jaar staat The Scooter Rally garant voor de gekste roadtrip van de lage landen. Je rijdt op je originele tweewieler in 3 etappes over de mooiste wegen van de Ardennen. Er is plaats voor zowat elke tweewieler! Je kan het zo gek niet bedenken of het rijdt met ons mee: Dax, Vespa's, Camino's, caféracers, ... Alle tweewielers zijn welkom!

Doe mee en win een unieke Scooter Rally brommer!

scooter rally

De Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend in het hart van de Ardennen. Vanaf dit punt begin je aan een avontuurlijke tocht, langs de mooiste wegen. Je doorkruist de Ardennen op je tweewieler richting het Zuiden van België en stopt daarbij regelmatig op de mooiste plekjes die deze groene regio te bieden heeft. Overnachten doe je midden in de Ardennen. De route zet zich vervolgens voort via de mooiste wegen, waarbij je kan stoppen bij enkele parels van bezienswaardigheden. Dan gaat het in Noordelijke richting. Op zondag rijd je via rustige afgelegen wegen terug naar het startpunt.

Tijdens deze drie etappes kan je op elk moment punten verzamelen. Het team dat aan het einde van de 3e etappe de meeste punten heeft verzameld, wint de unieke Scooter Rally tweewieler!

Hoe win ik de brommer?
Concept pictures The Scooter Rally
Concept pictures The Scooter Rally
Concept pictures The Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally

De Route

Voor deze derde editie van The Scooter Rally hebben we opnieuw een prachtige route uitgestippeld. Drie adembenemende etappes brengen je langs de mooiste wegen van de Ardennen. Je rijdt niet alleen door de gezellige Ardense dorpjes waar je even kunt pauzeren, maar je kunt onderweg ook los gaan op verlaten boswegen.

Dit jaar schotelen we je dagelijks een prachtige route voor waarbij je de Ardennen kan ontdekken. Je zal elke dag rond de 100 kilometer afleggen, maar kan uiteraard naar hartenlust pauzeren langs de vele pitstops.

Let op: deze rally is dus niet voor watjes.

Je bent natuurlijk niet verplicht om steeds de hele route af te leggen, als het even te zwaar wordt kan je gewoon je gps instellen richting de finish van die dag. Dit bepaal je volledig zelf!

Route

Bouillon

Higlight The Scooter Rally

Durbuy

Higlight The Scooter Rally

Dinant

Higlight The Scooter Rally

Epioux

Higlight The Scooter Rally

La Roche-en-Ardenne

Higlight The Scooter Rally

Achouffe

Higlight The Scooter Rally

Bouillon

Higlight The Scooter Rally

Durbuy

Higlight The Scooter Rally

Dinant

Higlight The Scooter Rally

Epioux

Higlight The Scooter Rally

La Roche-en-Ardenne

Higlight The Scooter Rally

Achouffe

Higlight The Scooter Rally

hoe win ik de BROMMER?

Gedurende de Rally vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de scooter, hoe gekker de outfit van het team en hoe beter de challenges worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt en hoe meer kans je dus maakt op het winnen van de hoofdprijs!

creativiteit

Creativiteit wordt altijd beloond! Laat de fantasie van het team werken en verbaas onze jury! Verschijn als ridders aan de start, klaar om het land te veroveren. Of misschien altijd al gedroomd om een dag op klompen te lopen, verkleed je dan als echte boer met het team! Bouw je tweewieler om tot een echt beest, of kom als de Teletubbies aangereden; hoe gekker, hoe beter!

 • Een creativiteitsscore van de scooter beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 50 punten
 • Een creativiteitsscore van de kleding van de team outfits beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 40 punten
 • Een scooter in de volgende kleuren: knalgeel, knalgroen, knalroze, felblauw, feloranje (of nog gekker): + 25 punten

challenges

quick wins

 • Een gemonteerd zwaailicht: +20 punten
 • Een gepersonaliseerde vlag van het team (minstens 1m²): +20 punten
 • Een scooter met bouwjaar van voor het jaar 2000: +20 punten
 • Gepersonaliseerde stickers van het team: +10 punten
 • Een unieke gemonteerde toeter met prachtige klank : +20 punten
 • Gemonteerd soundboard met hilarische tracks: +20 punten
Quick Wins

daily challenges

 • Max 200 punten per dag door challenges succesvol uit te voeren en alle checkpoints te vinden.
 • Max 200 punten per dag door challenges succesvol uit te voeren en alle checkpoints te vinden.
Quick Wins

trofeeën

Bandana geel Gele bandana: team dat aan de leiding staat in het klassement
Bandana groen Groene bandana: team dat die dag de meeste punten scoort
Bandana oranje Oranje bandana: team dat het best presteert na de rit
Bandana bolletje Bolletjes bandana: team met het beste verhaal
Cactus De cactus: extra passagier voor valsspelers
Pechvogel Trofee voor de grootste pechvogel
Moersleutel Trofee voor het meest behulpzame team
Lantaarn De rode lantaarn: team dat als laatste over de finish komt

Aantal punten

Icon flesjes

after scooter

Het Scooter Rally avontuur stopt niet bij de finishlijn! Er wordt bij elke aankomst nog een avondprogramma voor jou en je team verzorgd. De tweede avond sluiten we af met een eindfeest op het terrein, eens zien hoeveel pils iedereen kan drinken! Heb je toch meer zin in een goede nachtrust? Dan kan dit natuurlijk ook, je bent vrij om te doen wat je wilt.

Praktisch

The Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend 25 juni in de Ardennen (locatie wordt enkele weken voor vertrek bekendgemaakt).

Op vrijdag- en zaterdagavond overnachten we op prachtige campings!

Zondagochtend 27 juni rijdt de laatste etappe terug via mooie afgelegen wegen naar de startlocatie en is The Scooter Rally voorbij na een prijsuitreiking waarbij de officiële Scooter Rally brommer overhandigd wordt.

Je kan bij het boeken kiezen voor de optie Rally Camping, waarbij je elke avond je tent kan opzetten op een Scooter Rally Camping.

Je kan ook elke etappe zelf een hotel zoeken dichtbij de aankomstlocatie van die dag. We geven enkele weken voor vertrek de exacte locaties van de aankomstplaatsen door, zodat je je hotel op tijd kunt vastleggen.

Je kan ervoor kiezen om zelf eten mee te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om aan te schuiven bij ons ontbijt & avondbuffet. De maaltijden die wij aanbieden worden klaargemaakt door chefs die met ons meereizen.

De inschrijvingsprijs bedraagt 149 EUR per persoon. Daar is bij inbegrepen:

 • Unieke aankomstlocatie
 • Een gedetailleerd roadbook
 • Logistieke ondersteuning van de trip
 • Scooter Rally pechverhelping
 • Avondprogramma
 • Het spel & activiteiten onderweg
 • Hoogstwaarschijnlijk: de trip van je leven.

Extra opties:

 • Rally Food: ontbijt en avondeten (+ € 25 pp)
 • Rally Camping: kamperen bij aankomst (+ € 25 pp)
 • Gathering: overnachting op donderdag (+ € 19 pp)
 • Bagagetransport (+ € 15 pp)
 • Persoonsverzekering (+ € 25 pp)
 • Annulatieverzekering incl. corona cashback garantie (+ € 30 pp)

Inschrijven kan als team van 1 tot 15 personen. Meerdere scooters per team zijn mogelijk! Elke scooter krijgt dan hetzelfde startnummer.

De eerste die zich inschrijft maakt een team aan, de anderen voegen zich daarna aan dit team toe. Iedereen schrijft zich afzonderlijk in. Je kan nog tot 2 weken voor vertrek je teamgrootte wijzigen, switchen van team, opsplitsen, of extra opties nemen etc.

The Scooter Rally is de meest kleurrijke rally op twee wielen ter wereld. Je hebt dus een uitgebreide keuze in het breedst mogelijke assortiment van brommers met alle mogelijke cilinderinhouden. Zolang het maar op twee wielen rijdt en een verbrandingsmotor heeft. We moedigen uiteraard de originele exemplaren van 25cc t.e.m. 125cc het meeste aan.

Zelfs de meest modale, donkerblauwe Camino kan een pareltje worden, zolang je dit maar creatief invult. We gaan je niet weigeren als je scooter niet bijzonder genoeg is, je zal daarmee enkel geen hoge punten scoren bij de startkeuring!

Gedurende de hele route nemen we technische ondersteuning mee voor het geval jullie onderweg pech krijgen. Zie dit als een eerste hulp bij motorpech, onze techniekers doen wat ze kunnen om je tweewieler weer aan de praat te krijgen, maar als iets definitief kapot is, zullen zij ter plaatse weinig kunnen doen.

We eisen wel dat elke brommer technisch in orde is aan de start. Indien je twijfels hebt over de staat van je brommer kan je ons een mailtje sturen.

De pechverhelping wordt mogelijk gemaakt door de studenten en docenten van het KTA MoBi in Gent. Alle info omtrent de opleidingen en wat ze doen kan je terugvinden op hun website. Bedankt toppers!

Bij je boeking kan je kiezen voor de optie bagagetransport. Zo kan je 's ochtends je bagage bij de start achterlaten en ligt alles 's avonds nog voor je aankomt klaar aan de finish!

Zo hoef je je bagage dus niet mee te sleuren overdag, en zorgen wij dat het voor je klaarligt op de camping zodra je aankomt.

NIEUW

Dit jaar organiseren we nog voor The Scooter Rally begint een stevig feestje om op te warmen!

Je bent vanaf donderdagavond welkom op onze camping, waar je je rustig kan installeren en 's avonds kan genieten van het eerste feestje van de trip!

's Ochtends kan je vanaf 7u30 aanschuiven bij ons ontbijtbuffet, voor we het startschot geven op de camping. Zo hoef je je vrijdagochtend niet te haasten om op tijd bij het vertrek te zijn. Je auto kan je het hele weekend laten staan op de camping.

Je bent natuurlijk vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar hierbij alvast een kleine indicatie van hoe een normale dag er kan uitzien.

 • 8u30-10u00: Ontbijt
 • 10u: Vertrek
 • 10u - 18u: On the road
 • 19u - 21: Avondeten
 • 21u - 23u: Kampvuurtje

Scooter friends

logo Dax Team Brugge logo Kumamon FTA logo WDA KTA Mobi

THE SCOOTER RALLY RIDERS

Wil je op de hoogte blijven van de voorbereidingen?

Sluit je dan aan bij onze Scooter Rally Riders community op facebook!

Ideaal om inspiratie op te doen en elkaar te helpen.

Scooter Rally Drivers

Join The Trip

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor de rally van 2021. Je kan je wel nog aanmelden op de wachtlijst voor deze zomer of je alvast vrijblijvend preregistreren voor een plaatsje in 2022!

Join us next year

Pre-registreer je alvast voor 2022 en krijg een voorsprong wanneer de inschrijvingen dit najaar openen.

volg ons op Instagram

@thescooterrally

image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally