Zoals elk jaar staat The Scooter Rally garant voor de gekste roadtrip van de lage landen. We rijden op originele tweewielers in 3 etappes over de mooiste wegen van de Ardennen. Er is plaats voor zowat elke tweewieler! Je kan het zo gek niet bedenken of het rijdt met ons mee: Dax, Vespa's, Camino's, caféracers, ... Alle tweewielers zijn welkom!

Doe mee en win een unieke Scooter Rally brommer!

scooter rally

De Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend in het hart van de Ardennen. Van daaruit beginnen we aan een avontuurlijke tocht, langs prachtige banen. We doorkruisen de Ardennen op onze tweewielers richting het Zuiden van België en stoppen regelmatig op de mooiste plekjes die deze groene regio te bieden heeft. We overnachten midden in de Ardennen. De route zet zich daags nadien verder via de mooiste baantjes waarbij we halt houden aan enkele parels. We trekken in Noordelijke richting. Op zondag rijd je langs kleine baantjes terug naar het startpunt.

Tijdens deze 3 etappes vallen er voortdurend punten te rapen. Het team dat aan het einde van de 3e etappe de meeste punten heeft verzameld, wint de unieke Scooter Rally tweewieler!

Hoe win ik de brommer?
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally

De Route

Voor deze derde editie van The Scooter Rally hebben we opnieuw een prachtige route uitgestippeld. Drie adembenemende etappes brengen je langs de mooiste wegen van de Ardennen. Je doorkruist niet alleen gezellige Ardense dorpjes waar je even halt kan houden, maar ook verlaten boswegen waar je met je tweewieler los kan gaan.

Dit jaar zullen er dagelijks twee routes voorgeschoteld worden. Je kan voor een rustige rit gaan waarbij je regelmatig kan stoppen en de Ardennen ontdekken, of je kan kiezen voor de stevige rit, waarbij je heel wat kilometers kan vreten (+/- 100 km per dag).

Let op: deze rally is dus niet voor watjes.


Je bent natuurlijk niet verplicht om steeds de hele route af te leggen, als het even te zwaar wordt kan je gewoon je gps instellen richting de finish van die dag. Dit bepaal je volledig zelf!

Route
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Atmosphere Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Bouillon
Higlight The Scooter Rally
Durbuy
Higlight The Scooter Rally
Dinant
Higlight The Scooter Rally
Epioux
Higlight The Scooter Rally
La Roche-en-Ardenne
Higlight The Scooter Rally
Achouffe
Higlight The Scooter Rally
Bouillon
Higlight The Scooter Rally
Durbuy
Higlight The Scooter Rally
Dinant
Higlight The Scooter Rally
Epioux
Higlight The Scooter Rally
La Roche-en-Ardenne
Higlight The Scooter Rally
Achouffe
Higlight The Scooter Rally

hoe win ik de BROMMER?

Pijl die naar beneden wijst

Gedurende de volledige Rally vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de scooter, hoe zotter de kledij van het team en hoe beter de challenges worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt en hoe meer kans je dus maakt op het winnen van de hoofdprijs.

Creativiteit

Creativiteit wordt altijd beloond! Laat jullie fantasie werken en verbaas onze jury! Verschijn als ridders aan de start, klaar om het land te veroveren. Bouw je stalen ros om tot een echt beest. Kom als teletubbies aangereden, ... Hoe gekker, hoe liever!

 • Een creativiteitsscore van de scooter beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 50 punten
 • Een creativiteitsscore van de kledij van de team outfits beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 40 punten
 • Een scooter in de volgende kleuren: knalgeel, knalgroen, knalroze, felblauw, feloranje: + 25 punten
 • Quick wins

   • Een gemonteerd zwaailicht: +20 punten
   • Een gepersonaliseerde vlag van het team (minstens 1m²): +20 punten
   • Een scooter met bouwjaar van voor het jaar 2000: +20 punten
   • Gepersonaliseerde stickers van het team: +10 punten
   • Een unieke gemonteerde toeter met prachtige klank : +20 punten
   • Gemonteerd soundboard met hilarische tracks: +20 punten

  Daily Challenges

   • Max 200 punten per dag door challenges succesvol uit te voeren en alle checkpoints te vinden.
   • Master Challenge: een extra zotte opdracht waarbij je tot 100 punten per opdracht kan verdienen!

  Aantal punten

  avondprogramma

  De Scooter Rally stopt niet dagelijks aan de finishlijn. Er wordt bij elke aankomst steeds nog een avondprogramma voorzien voor de rally drivers die nog voldoende naft in hun tank hebben.

  Praktisch

  The Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend 25 juni in de Ardennen (locatie wordt enkele weken voor vertrek bekendgemaakt).

  Op vrijdag- en zaterdagavond overnachten we op prachtige campings.

  Zondagochtend 27 juni gaat de laatste etappe terug via kleine baantjes naar de startlocatie en is The Scooter Rally voorbij na een prijsuitreiking waarbij de officiële Scooter Rally brommer overhandigd wordt.

  Je kan bij het boeken kiezen voor de optie Rally Camping, waarbij je elke avond je tentje kan opzetten op onze Scooter Rally Camping.

  Je kan ook elke etappe zelf een hotel zoeken dichtbij de aankomstlocaties. We geven enkele weken voor vertrek de exacte locaties van de aankomstplaatsen door, zodat je je hotel tijdig kunt vastleggen.

  Je kan ervoor kiezen om zelf je eten te voorzien, of dagelijks mee aan te schuiven aan ons ontbijt & avondbuffet. De maaltijden die wij aanbieden worden klaargemaakt door meegereisde chefs.

  Je kan er ook voor kiezen om dagelijks zelf een potje te koken.

  De inschrijvingsprijs bedraagt 149 EUR per persoon. Daarin is begrepen:

  • Unieke aankomstlocatie
  • Een gedetailleerd roadbook
  • Logistieke ondersteuning van de trip
  • Scooter Rally pechverhelping
  • Avondprogramma
  • Het spel & activiteiten onderweg
  • Hoogstwaarschijnlijk: de trip van je leven.

  Extra opties:

  • Rally Food: ontbijt en avondeten (+ € 25 pp)
  • Rally Camping: kamperen bij aankomst (+ € 25 pp)
  • Gathering: overnachting op donderdag (+ € 19 pp)
  • Bagagetransport (+ € 15 pp)
  • Persoonsverzekering (+ € 25 pp)
  • Annulatieverzekering incl. corona cashback garantie (+ € 30 pp)

  Inschrijven kan als team van 1 tot 15 personen. Meerdere scooters per team zijn mogelijk! Elke scooter krijgt dan hetzelfde startnummer.

  De eerste die zich inschrijft maakt een team aan, de anderen voegen zich daarna aan dit team toe. Iedereen schrijft zich afzonderlijk in. Je kan nog tot 2 weken voor vertrek je teamgrootte wijzigen, switchen van team, opsplitsen, extra opties nemen etc ...

  The Scooter Rally is de meest kleurrijke rally op twee wielen ter wereld. Je hebt dus een uitgebreide keuze in het breedst mogelijke assortiment van brommers met alle mogelijke cilinderinhouden. Zolang het maar op twee wielen rijdt en een verbrandingsmotor heeft. We stimuleren uiteraard de originele exemplaren het meest van 25cc t.e.m. 125cc.

  Maakt niet uit, zelfs de meest modale, donkerblauwe camino kan een pareltje worden, zolang je dit maar creatief invult. We gaan je niet weigeren als je scooter niet bijzonder genoeg is, je zal daarmee enkel geen hoge punten scoren bij de startkeuring!

  Gedurende de hele route nemen we technische ondersteuning mee voor het geval jullie in panne vallen. Zie dit als een eerste hulp bij motorpech, onze techniekers doen wat ze kunnen om je tweewieler weer aan de praat te krijgen, maar als iets definitief kapot is, zullen zij ter plaatse weinig kunnen doen.

  We eisen wel dat elke brommer technisch in orde staat aan de start. Indien je twijfels hebt over de staat van je brommer kan je ons steeds een mailtje sturen.

  Bij je boeking kan je kiezen voor de optie bagagetransport. Zo kan je 's ochtends je bagage bij de start achterlaten en ligt alles 's avonds nog voor je aankomt klaar aan de finish.

  Zo hoef je je bagage dus niet mee te sleuren overdag.

  NIEUW

  Dit jaar organiseren we nog voor The Scooter Rally begint een stevig feestje om op te warmen!

  Je bent vanaf donderdagavond welkom op onze camping, waar je je rustig kan installeren en 's avonds kan genieten van een eerste feestje.

  's Ochtends kan je vanaf 7u30 aanschuiven bij ons ontbijtbuffet, voor we het startschot geven op de camping. Zo hoef je je vrijdagochtend niet te haasten om op tijd bij het vertrek te zijn. Je auto kan je het hele weekend laten staan op de camping.

  Het staat je uiteraard vrij om de dag in te vullen zoals je zelf wilt, maar hierbij alvast een kleine indicatie van hoe een normale dag er kan uitzien.

  • 8u30-10u00: Ontbijt
  • 10u: Vertrek
  • 10u - 18u: On the road
  • 19u - 21: Avondeten
  • 21u - 23u: Kampvuurtje

  Scooter friends

  logo Dax Team Brugge logo Kumamon FTA logo WDA

  THE SCOOTER RALLY DRIVERS

  Wil je op de hoogte blijven van elkaars voorbereidingen?

  Sluit je dan aan bij onze Scooter Rally Drivers community op facebook!

  Ideaal om inspiratie op te doen en elkaar te helpen.

  Scooter Rally Drivers

  Join The Trip

  De inschrijvingen voor Scooter Rally 2021 zijn geopend!

  Inschrijven

  Volg ons op Instagram

  @thescooterrally