Scooter Rally Elfstedentocht

Zoals elk jaar staat The Scooter Rally garant voor de gekste roadtrip van de lage landen. Dit jaar verover je een nieuwe bestemming: Friesland! Op originele tweewielers volg je het parcours van de Elfstedentocht, die je in drie etappes langs alle elf de steden zal brengen! Scheur samen over de mooiste wegen van Friesland, en ontdek Nederland op een geheel nieuwe en avontuurlijke manier!

Doe mee en win een unieke Scooter Rally bromfiets!

Concept

Op vrijdagochtend vertrek je vanuit hartje Leeuwarden. Vanaf dit punt begint een avontuurlijke tocht naar de Elfsteden dorpen. Onderweg rijd je via leuke, uitdagende wegen naar de opkomende locaties. Je kan regelmatig stoppen om te genieten van de mooie plekken die deze groene en waterrijke regio te bieden heeft. Ook is er de mogelijkheid om enkele bezienswaardigheden te bezoeken of bij lekker weer een duik te nemen in een van de vele wateren die Friesland te bieden heeft. De eerste nacht verblijf je op een camping in de buurt van Harlingen. De route zet zich vervolgens voort naar het zuiden van Friesland, waar je zaterdagnacht kan genieten van een gezellig feestje op een camping in het Gaasterland. Op zondag rijd je via Sneek weer terug naar het startpunt in Leeuwarden.

Tijdens deze drie etappes kan je op elk moment punten verzamelen. Het team dat aan het einde van de 3e etappe de meeste punten heeft verzameld, wint de Scooter Rally bromfiets!

Hoe win ik de bromfiets?
Concept pictures The Scooter Rally
Concept pictures The Scooter Rally
Concept pictures The Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally

De Route

Voor deze editie van The Scooter Rally Elfstedentocht hebben we een prachtige route uitgestippeld! Drie gave etappes laten je de mooiste wegen en plekken van Friesland zien. Je rijdt niet alleen door de gezellige en authentieke dorpjes waar je even kunt pauzeren, maar je kunt onderweg ook los gaan op verlaten wegen langs het water en lekker door de weilanden scheuren op weg naar de volgende bestemming!

Dit jaar zal er net zoals bij de echte Elfstedentocht, gebruik worden gemaakt van een stempelkaart. Bij elk Elfstedendorpje kan je op een bepaald punt een stempel komen halen. Je bent natuurlijk niet verplicht om steeds de hele route af te leggen, als het even te zwaar wordt kan je gewoon je gps instellen richting de finish van die dag. Dit bepaal je volledig zelf!

Route

etappes

Je krijgt elke dag een prachtige etappe voorgeschoteld. 's Ochtends bij het vertrek ontvang je het etappeblad met meer informatie over de route en een aantal leuke stops onderweg. Ook staat er een overzicht op van de opdrachten voor die dag en hoeveel punten ze opleveren!

Een paar dagen voor vertrek ontvang je alvast een bestandje met de gps-coördinaten die je in je Google Maps kunt zetten voor het geval dat.

Dokkum

Higlight The Scooter Rally

Stavoren

Higlight The Scooter Rally

Harlingen

Higlight The Scooter Rally

Sneek

Higlight The Scooter Rally

Gaasterland

Higlight The Scooter Rally

Leeuwarden

Higlight The Scooter Rally

Dokkum

Higlight The Scooter Rally

Stavoren

Higlight The Scooter Rally

Harlingen

Higlight The Scooter Rally

Sneek

Higlight The Scooter Rally

Gaasterland

Higlight The Scooter Rally

Leeuwarden

Higlight The Scooter Rally

win de bromfiets

Gedurende de Rally vallen er punten te verdienen. Hoe origineler de brommer, hoe gekker de outfit van het team en hoe beter de uitvoering van de challenges, hoe meer punten je verdient en hoe meer kans je dus maakt op het winnen van de hoofdprijs!

Creativiteit

Creativiteit wordt altijd beloond! Laat je fantasie werken en verbaas onze jury! Verschijn als ridders aan de start, klaar om het land te veroveren. Of misschien heb je altijd al gedroomd om een dag op klompen te lopen, verkleed je dan als echte boer met het team! Bouw je tweewieler om tot een echt beest, of kom in je favoriete carnval outfit aangereden; hoe gekker, hoe beter!

 • Een creativiteitsscore van de scooter beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 50 punten
 • Een creativiteitsscore van de kleding van de team outfits beoordeeld door onze onafhankelijke 3-koppige jury: max 40 punten
 • Een scooter in de volgende kleuren: knalgeel, knalgroen, knalroze, felblauw, feloranje (of nog gekker): + 25 punten

punten

QUICK WINS

 • Gepersonaliseerde stickers van het team: +10 punten
 • Neem een gepersonaliseerde vlag mee van je team die je met trots aan je tent of accommodatie kunt vastmaken: +20 punten
 • Een unieke toeter met een geweldig geluid: +20 punten
 • Maak samen met je team een yell om jouw team te representen: +25 punten
Quick Wins

Daily challenges

 • Master Challenge: een extra gekke opdracht waarbij je tot 100 punten per opdracht kan verdienen!
 • Max 200 punten per dag door challenges succesvol uit te voeren en alle checkpoints te vinden.
Quick Wins

trofeeën

Bandana geel Gele bandana: team dat aan de leiding staat in het klassement
Bandana groen Groene bandana: team dat die dag de meeste punten scoort
Bandana oranje Oranje bandana: team dat het best presteert na de rit
Bandana bolletje Bolletjes bandana: team met het beste verhaal
Cactus De cactus: extra passagier voor valsspelers
Pechvogel Trofee voor de grootste pechvogel
Moersleutel Trofee voor het meest behulpzame team
Lantaarn De rode lantaarn: team dat als laatste over de finish komt

Aantal punten

Icon flesjes

after scooter

Het Scooter Rally avontuur stopt niet bij de finishlijn! Er wordt bij elke aankomst nog een avondprogramma voor jou en je team verzorgd. We doen elke avond een prijsuitreiking en we sluiten de avond af met een eindfeest op het terrein, eens zien hoeveel pils iedereen kan drinken! Heb je toch meer zin in een goede nachtrust? Dan kan dit natuurlijk ook, je bent vrij om te doen wat je wilt.

Praktisch

The Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend 27 augustus in Leeuwarden, Friesland (locatie wordt enkele weken voor vertrek bekendgemaakt).

Op vrijdag- en zaterdagavond overnachten we op prachtige campings in de buurt van Harlingen en het Gaasterland!

Zondagochtend 29 augustus rijdt de laatste etappe terug via het leuke dorp Sneek (ook wel bekend van Sneekweek) naar de start locatie en is The Scooter Rally voorbij na een prijsuitreiking waarbij de officiële Scooter Rally brommer overhandigd wordt.

Je kan bij het boeken kiezen voor de optie Rally Camping, waarbij je elke avond je tent kan opzetten op een Scooter Rally Camping.

Je kan ook elke etappe zelf een hotel zoeken dichtbij de aankomstlocatie van die dag. We geven enkele weken voor vertrek de exacte locaties van de aankomstplaatsen door, zodat je je hotel op tijd kunt vastleggen.

Je kan ervoor kiezen om zelf eten mee te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om aan te schuiven bij ons ontbijt & avondbuffet. De maaltijden die wij aanbieden worden klaargemaakt door chefs die met ons meereizen.

De inschrijvingsprijs bedraagt 149 EUR per persoon. Daar is bij inbegrepen:

 • Unieke aankomstlocatie
 • Een gedetailleerd roadbook
 • Logistieke ondersteuning van de trip
 • Scooter Rally pechverhelping
 • Avondprogramma
 • Spel & activiteiten onderweg
 • Hoogstwaarschijnlijk: de trip van je leven.

Extra opties:

 • Rally Food: ontbijt en avondeten (+ € 25 pp)
 • Rally Camping: kamperen bij aankomst (+ € 25 pp)
 • Gathering: overnachting op donderdag (+ € 19 pp)
 • Bagagetransport (+ € 15 pp)
 • Persoonsverzekering (+ € 25 pp)
 • Annulatieverzekering incl. corona cashback garantie (+ € 30 pp)

Inschrijven kan als team van 1 tot 15 personen. Meerdere scooters per team zijn mogelijk! Elke scooter krijgt dan hetzelfde startnummer.

De eerste die zich inschrijft maakt een team aan, de anderen voegen zich daarna aan dit team toe. Iedereen schrijft zich afzonderlijk in. Je kan nog tot 2 weken voor vertrek je teamgrootte wijzigen, switchen van team, opsplitsen, of extra opties nemen etc.

The Scooter Rally is de meest kleurrijke rally op twee wielen ter wereld. Je hebt dus een uitgebreide keuze in het breedst mogelijke assortiment van brommers met alle mogelijke cilinderinhouden. Zolang het maar op twee wielen rijdt en een verbrandingsmotor heeft. We moedigen uiteraard de originele exemplaren van 25cc t.e.m. 125cc het meeste aan.

Zelfs de meest modale, donkerblauwe Camino kan een pareltje worden, zolang je dit maar creatief invult. We gaan je niet weigeren als je scooter niet bijzonder genoeg is, je zal daarmee alleen geen hoge punten scoren bij de startkeuring!

Gedurende de hele route nemen we technische ondersteuning mee voor het geval jullie onderweg pech krijgen. Zie dit als een eerste hulp bij motorpech, onze techniekers doen wat ze kunnen om je tweewieler weer aan de praat te krijgen, maar als iets definitief kapot is, zullen zij ter plaatse weinig kunnen doen.

We eisen wel dat elke brommer technisch in orde is aan de start. Indien je twijfels hebt over de staat van je brommer kan je ons een mailtje sturen.

Bij je boeking kan je kiezen voor de optie bagagetransport. Zo kan je 's ochtends je bagage bij de start achterlaten en ligt alles 's avonds nog voor je aankomt klaar bij de finish!

Zo hoef je je bagage dus niet mee te sleuren overdag, en zorgen wij dat het voor je klaarligt op de camping zodra je aankomt.

Dit jaar organiseren we nog voor The Scooter Rally begint een lekker feestje om op te warmen!

Je bent vanaf donderdagavond welkom op de camping, waar je je rustig kan installeren en 's avonds kan genieten van het eerste feestje van de trip!

's Ochtends kan je vanaf 7u30 aanschuiven bij ons ontbijtbuffet, voor we het startschot geven op de camping. Zo hoef je je vrijdagochtend niet te haasten om op tijd bij het vertrek te zijn. Je auto kan je het hele weekend laten staan op de camping.

Je bent natuurlijk vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar hierbij alvast een kleine indicatie van hoe een normale dag er tijdens de Scooter Rally uit kan zien.

 • 8u30-10u00: Ontbijt
 • 10u: Vertrek
 • 10u - 18u: On the road
 • 19u - 21: Avondeten
 • 21u - 23u: Kampvuurtje

community

Wil je op de hoogte blijven van de voorbereidingen?

Sluit je dan aan bij de Scooter Rally Riders community op facebook!

Ideaal om inspiratie op te doen en elkaar te helpen.

Scooter Rally Riders

inschrijven

De inschrijvingen voor The Scooter Rally Elfsteden 2021 zijn geopend!

Inschrijven

volg ons op Instagram

@thescooterrally

image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally
image of the Scooter Rally