Scooter Rally Elfstedentocht

Zoals elk jaar staat The Scooter Rally garant voor de gekste roadtrip van de lage landen. Dit jaar zullen we voor de tweede keer het prachtige Friesland veroveren! Op originele tweewielers volg je het parcours van de Elfstedentocht, die je in drie etappes langs alle elf de steden zal brengen. Scheur samen over de mooiste wegen van Friesland, en ontdek Nederland op een geheel nieuwe en avontuurlijke manier!

Doe mee en win een unieke Scooter Rally bromfiets!
Concept pictures The Scooter Rally
Concept pictures The Scooter Rally
Concept pictures The Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally
Foto Scooter Rally

Praktisch

The Scooter Rally vertrekt op vrijdagochtend 27 augustus in Leeuwarden, Friesland (locatie wordt enkele weken voor vertrek bekendgemaakt).

Op vrijdag- en zaterdagavond overnachten we op prachtige campings in de buurt van Harlingen en het Gaasterland!

Zondagochtend 29 augustus rijdt de laatste etappe terug via het leuke dorp Sneek (ook wel bekend van Sneekweek) naar de start locatie en is The Scooter Rally voorbij na een prijsuitreiking waarbij de officiële Scooter Rally brommer overhandigd wordt.

Je kan bij het boeken kiezen voor de optie Rally Camping, waarbij je elke avond je tent kan opzetten op een Scooter Rally Camping.

Je kan ook elke etappe zelf een hotel zoeken dichtbij de aankomstlocatie van die dag. We geven enkele weken voor vertrek de exacte locaties van de aankomstplaatsen door, zodat je je hotel op tijd kunt vastleggen.

Je kan ervoor kiezen om zelf eten mee te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om aan te schuiven bij ons ontbijt & avondbuffet. De maaltijden die wij aanbieden worden klaargemaakt door chefs die met ons meereizen.

De inschrijvingsprijs bedraagt 149 EUR per persoon. Daar is bij inbegrepen:

 • Unieke aankomstlocatie
 • Een gedetailleerd roadbook
 • Logistieke ondersteuning van de trip
 • Scooter Rally pechverhelping
 • Avondprogramma
 • Spel & activiteiten onderweg
 • Hoogstwaarschijnlijk: de trip van je leven.

Extra opties:

 • Rally Food: ontbijt en avondeten (+ € 25 pp)
 • Rally Camping: kamperen bij aankomst (+ € 25 pp)
 • Gathering: overnachting op donderdag (+ € 19 pp)
 • Bagagetransport (+ € 15 pp)
 • Persoonsverzekering (+ € 25 pp)
 • Annulatieverzekering incl. corona cashback garantie (+ € 30 pp)

Inschrijven kan als team van 1 tot 15 personen. Meerdere scooters per team zijn mogelijk! Elke scooter krijgt dan hetzelfde startnummer.

De eerste die zich inschrijft maakt een team aan, de anderen voegen zich daarna aan dit team toe. Iedereen schrijft zich afzonderlijk in. Je kan nog tot 2 weken voor vertrek je teamgrootte wijzigen, switchen van team, opsplitsen, of extra opties nemen etc.

The Scooter Rally is de meest kleurrijke rally op twee wielen ter wereld. Je hebt dus een uitgebreide keuze in het breedst mogelijke assortiment van brommers met alle mogelijke cilinderinhouden. Zolang het maar op twee wielen rijdt en een verbrandingsmotor heeft. We moedigen uiteraard de originele exemplaren van 25cc t.e.m. 125cc het meeste aan.

Zelfs de meest modale, donkerblauwe Camino kan een pareltje worden, zolang je dit maar creatief invult. We gaan je niet weigeren als je scooter niet bijzonder genoeg is, je zal daarmee alleen geen hoge punten scoren bij de startkeuring!

Gedurende de hele route nemen we technische ondersteuning mee voor het geval jullie onderweg pech krijgen. Zie dit als een eerste hulp bij motorpech, onze techniekers doen wat ze kunnen om je tweewieler weer aan de praat te krijgen, maar als iets definitief kapot is, zullen zij ter plaatse weinig kunnen doen.

We eisen wel dat elke brommer technisch in orde is aan de start. Indien je twijfels hebt over de staat van je brommer kan je ons een mailtje sturen.

Bij je boeking kan je kiezen voor de optie bagagetransport. Zo kan je 's ochtends je bagage bij de start achterlaten en ligt alles 's avonds nog voor je aankomt klaar bij de finish!

Zo hoef je je bagage dus niet mee te sleuren overdag, en zorgen wij dat het voor je klaarligt op de camping zodra je aankomt.

Dit jaar organiseren we nog voor The Scooter Rally begint een lekker feestje om op te warmen!

Je bent vanaf donderdagavond welkom op de camping, waar je je rustig kan installeren en 's avonds kan genieten van het eerste feestje van de trip!

's Ochtends kan je vanaf 7u30 aanschuiven bij ons ontbijtbuffet, voor we het startschot geven op de camping. Zo hoef je je vrijdagochtend niet te haasten om op tijd bij het vertrek te zijn. Je auto kan je het hele weekend laten staan op de camping.

Je bent natuurlijk vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar hierbij alvast een kleine indicatie van hoe een normale dag er tijdens de Scooter Rally uit kan zien.

 • 8u30-10u00: Ontbijt
 • 10u: Vertrek
 • 10u - 18u: On the road
 • 19u - 21: Avondeten
 • 21u - 23u: Kampvuurtje

community

Wil je op de hoogte blijven van de voorbereidingen?

Sluit je dan aan bij de Scooter Rally Riders community op facebook!

Ideaal om inspiratie op te doen en elkaar te helpen.

Scooter Rally Riders

inschrijven

Je kan je nu preregistreren voor de Scooter Rally Elfstedentocht 2022!

Dankzij je preregistratie kan je jouw team al op zaterdag 5 maart 2022 vanaf 10u inschrijven. Om 12u gaan de reguliere inschrijvingen open voor het grote publiek.

volg ons op Instagram

@thescooterrally